Zimowa krówka z żurawiną

4.5 (147 ocen)

  • 24 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zimowa krówka z żurawiną to rodzaj mlecznego bloku czekoladowego

  • 24 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (forma 13 x 13 cm)
    150 g mleka skondensowanego słodzonego (1 tubka)
    60 ml mleka zwykłego
    25 g mleka w proszku
    3 białe czekolady (300g)
    1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
    90 g suszonej żurawiny
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Desery Blok czekoladowy

Zimowa krówka z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zwykłe i skondensowane mieszamy, podgrzewamy i rozpuszczamy w nim posiekaną czekoladę. Rozpuszczoną czekoladę zdejmujemy z ognia, mieszamy z mlekiem z proszku i żurawiną. Przelewamy do naczynia wyłożonego folią spożywczą (ułatwi to wyjęcie masy z naczynia) lub silikonowego i odstawiamy do lodówki na 24 godziny (minimum 12)
    Po tym czasie "krówkę" wyjmujemy z naczynia, zdejmujemy folię, kroimy na mniejsze kwadraty. Wierzch można udekorować startą białą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Żurawina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować