Zimowa czekolada

4.5 (199 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Gorąca czekolada z nutką pomarańczy i cynamonu, do tego podana z kremową bitą śmietanką to idealny napój na zimowe wieczory :)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Na 2 napoje:

    80 g czekolady z cząstkami pomarańczy
    300 ml mleka
    szczypta cynamonu

    Bita śmietana:

    150 ml śmietanki 30%
    cynamon
    gorzka czekolada
    starta skórka z pomarańczy
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje

Zimowa czekolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zimowa czekolada 1. Czekoladę i mleko podgrzewamy w garnuszku często mieszając.

    Gdy czekolada się rozpuści, dodajemy szczyptę cynamonu, doprowadzamy do zagotowania i przelewamy do kubków.

    Śmietankę ubijamy na sztywno i ozdabiamy nią napój.

    Z wierzchu posypujemy startą czekoladą, cynamonem oraz startą skórką z pomarańczy.

    Od razu podajemy.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Czekolada Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować