Zimny brzoskwiniowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kruchy spód: herbatniki rozkruszamy na mniejsze kawałki, tylko nie na wiór. Masło mieszamy z rozkruszonymi herbatnikami do uzyskania jednolitej konsystencji. Wyklejamy spód tortownicy dociskając do dna. Wkładamy do lodówki na 2h.
2.Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy z jedną szklanką gorącej wody.
3.Masa: serki homogenizowane miksujemy z przestygniętymi galaretkami brzoskwiniowymi. Dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie i mieszamy.
4.Wyjmujemy tortownicę i wykładamy masę na kruchy spód. Wstawiamy do lodówki na 2h. Potem na wierzch wylewamy rozpuszczone i przestudzone malinowe galaretki, rozpuszczone wg przepisu na opakowaniu. Wstawiamy z powrotem do lodówki. Ciasto najlepiej zostawić w lodówce na całą noc lub chociaż poczekać, aż ciastko całkowicie stężeje :)
Komentarze