Zimny alkoholowy drink z arbuza według Marioli

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Orzeźwiający, zimny drink z arbuza i cytryn, idealny na upalny, parny dzień.

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • arbuz 5 kg
    kranik od worka z soku.
    cytryny 2 szt.
    wódka 0,7 l
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Drink

Zimny alkoholowy drink z arbuza według marioli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wydrążamy całe wnętrze arbuza, delikatnie, tak żeby nie uszkodzić jego ścianek. Do wydrążonego arbuza mocujemy kranik, wycinamy otwór wycinarką do ogryzków w jabłkach. Wydrążony miąsz arbuza miksujemy i cedzimy przez pieluchę tetrową lub gazę. Do soku z arbuza wciskamy sok z cytryn, wstawiamy do lodówki żeby schłodzić. Do schłodzonego soku wlewamy wódkę, mieszamy i wymieszany wlewamy do przygotowanego arbuza. Arbuz zakrywamy wcześniej ściętym deklem. Zalecam arbuz umieścić na wyższej salaterce lub miseczce, tak żeby można było postawić pod kranik pojemnik do drinku. Uruchamiamy kranik i wlewamy sobie drink.

    Na zdrowie :)

Porady

Drink można zrobić także bez alkoholu. Do soku z arbuza możemy dodać różnego rodzaju dodatki. Sam sok z arbuza jest mdły.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować