Zimny alkoholowy drink z arbuza według marioli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wydrążamy całe wnętrze arbuza, delikatnie, tak żeby nie uszkodzić jego ścianek. Do wydrążonego arbuza mocujemy kranik, wycinamy otwór wycinarką do ogryzków w jabłkach. Wydrążony miąsz arbuza miksujemy i cedzimy przez pieluchę tetrową lub gazę. Do soku z arbuza wciskamy sok z cytryn, wstawiamy do lodówki żeby schłodzić. Do schłodzonego soku wlewamy wódkę, mieszamy i wymieszany wlewamy do przygotowanego arbuza. Arbuz zakrywamy wcześniej ściętym deklem. Zalecam arbuz umieścić na wyższej salaterce lub miseczce, tak żeby można było postawić pod kranik pojemnik do drinku. Uruchamiamy kranik i wlewamy sobie drink.
Na zdrowie :)
Porady
Drink można zrobić także bez alkoholu. Do soku z arbuza możemy dodać różnego rodzaju dodatki. Sam sok z arbuza jest mdły.
Komentarze