Ziemniaki z wołowym pastrami i kminkiem

0 (0 ocen)

Pieczone ziemniaki z pikantnym pastrami i kminkiem.

Składniki:

  • 2 duże ziemniaki
    4 plastry pastrami
    ½ cebuli
    1 łyżeczka kminku
    sól
    pieprz
    olej do smażenia

Ziemniaki z wołowym pastrami i kminkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki z pastrami i kminkiem 1. Ziemniaki w mundurkach pieczemy w nagrzanym piekarniku około 45 minut w temperaturze 190 stopni. Studzimy. Przekrajamy na pół, wydrążamy środek zostawiając około 1cm miąższu. Na patelni podsmażamy lekko drobno pokrojoną cebulkę, pokrojone pastrami i kminek. Zdejmujemy z gazu i dodajemy 4 łyżki rozdrobnionych widelcem ziemniaków. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełniamy połówki ziemniaków. Wkładamy do nagrzanego piekarnika w temperaturze 190 stopni na 10 minut . Gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy