Te ziemniaczki to jest strzał w dziesiątkę :-) Bardzo proste do zrobienia, a w smaku przepyszne. Są doskonałym dodatkiem do obiadu, ale równie świetnie będą smakować z sosem czosnkowym.
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
600-700 g ziemniaków
ok. 100 ml oleju rzepakowego
5 ząbków czosnku
sól, pieprz, rozmaryn suszony i przyprawa do ziemniaków
Ziemniaki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W miseczce wymieszać olej z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pozostałymi przyprawami. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w cienkie plastry. Poukładać na blasze wysmarowanej olejem i lekko posolić. Następnie marynatę rozsmarować pędzelkiem na rozłożonych ziemniakach. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na ok. 20-30 minut do zrumienienia (w zależności od piekarnika).
Komentarze