Ziemniaki z piekarnika

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Te ziemniaczki to jest strzał w dziesiątkę :-) Bardzo proste do zrobienia, a w smaku przepyszne. Są doskonałym dodatkiem do obiadu, ale równie świetnie będą smakować z sosem czosnkowym.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600-700 g ziemniaków
    ok. 100 ml oleju rzepakowego
    5 ząbków czosnku
    sól, pieprz, rozmaryn suszony i przyprawa do ziemniaków

Ziemniaki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W miseczce wymieszać olej z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pozostałymi przyprawami. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w cienkie plastry. Poukładać na blasze wysmarowanej olejem i lekko posolić. Następnie marynatę rozsmarować pędzelkiem na rozłożonych ziemniakach. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na ok. 20-30 minut do zrumienienia (w zależności od piekarnika).

    SMACZNEGO!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy