Ziemniaki z piekarnika

0 (0 ocen)

  • 10 min

Te aromatyczne ziemniaczki są idealne w połączeniu z udkami, pieczenią, schabowymi, rybą jak i potrawami z grilla.

  • 10 min

Składniki:

  • - 8 średnich ziemniaków,
    - łyżeczka przyprawy uniwersalnej
    - łyżeczka przyprawy do ziemniaków i frytek,
    - pół łyżeczki ziół prowansalskich lub tymianku,
    - 3 ząbki czosnku,
    - łyżka margaryny lub masła.

Ziemniaki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki z piekarnika 1. Obieramy ziemniaki, kroimy je w mniejsze półksiężyce, mieszamy z wszystkimi przyprawami i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Wykładamy do naczynia żaroodpornego lub rękawa do pieczenia. Dodajemy na wierzch łyżkę margaryny lub masła. pieczemy ok.140 minut w temperaturze 180 stopni.

Porady

Mojej rodzinie smakują bardziej z rękawa do pieczenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy