ZIEMNIAKI Z PATELNI Z BOCZKIEM I ŚMIETANĄ

4.5 (181 ocen)

  • 15 min

Pomysł na pyszny, szybki i tani obiad. :)

  • 15 min

Składniki:

  • WYKONANIE: ŁATWE
    PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
    ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 5 ZŁ.
    ILOŚĆ PORCJI: 2-3

    Składniki:
    8 mniejszych ziemniaków (ugotowanych),
    100 g boczku wędzonego,
    1/2 małej cebuli,
    1/2 łyżki posiekanego koperku,
    pieprz cayenne,
    sól,
    curry,
    rozmaryn,
    3-4 łyżki śmietany,
    łyżka masła,
    szczypiorek.
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziemniaki z patelni z boczkiem i śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek kroję w kostkę, cebulę siekam. Podsmażam na maśle, aż się zarumienią.
    Ziemniaki kroję w półplasterki, dodaję do boczku wraz z koperkiem i przyprawami: cayenne, curry, solą, rozmarynem. Chwilę smażę, co jakiś czas mieszając.
    Na koniec dodaję śmietanę, mieszam, jeszcze przez chwilę trzymam na małym ogniu. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
    Całość posypuję posiekanym szczypiorkiem.

Porady

ziemniaki z boczkiem i śmietaną,

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować