Ziemniaki z omastą i kefirem

4.5 (169 ocen)

  • 60 min

To nie jest tak, że lecimy za przepisem. To nasze smaki, które od czasu, do czasu staramy sobie przypomnieć. Dołączycie? Smakowo i zapachowo wróciliśmy do przeszłości

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg młodych ziemniaków
    150 g słoniny wędzonej (hiszpańskiej)
    1 l kefiru
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Ziemniaki z omastą i kefirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, gotujemy we wrzątku do miękkości. Odcedzamy.
    Słoninę kroimy w kostkę, wytapiamy na rozgrzanej patelni. Następnie dodajemy ziemniaki, smażymy, do smaku doprawiamy solą i świeżo mielonym, czarnym pieprzem.
    Podajemy z ulubionym kefirem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować