Ziemniaki z boczkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wiecie co? Ostatnio tylko takie dania wciągamy. Szybkie, smaczne i syte. Do tego szklana zsiadłego mleka z regionalnej kuchni i wszystko brzmi rewelacyjnie. Nie aż tak, jak czytacie. Smakuje o wiele lepiej

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g ziemniaków
    300 g boczku surowego wędzonego
    4 cebule
    100 g smalcu wieprzowego
    koperek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziemniaki z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki z boczkiem 1. Ziemniaki obieramy, kroimy na większe kawałki.
    Na rozgrzanym smalcu smażymy ziemniaki, na rumiano.
    Następnie dodajemy pokrojony w większą kostkę boczek. Dalej smażymy.
    Cebulę siekamy dodajemy do całości i dusimy pod przykryciem do jej miękkości.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy posiekanym koperkiem. I tutaj uwaga odnośnie boczku. Najpierw próbujemy danie, następnie doprawiamy solą.
    Boczek potrafi oddać wiele soli podczas smażenia, więc radzimy upewnić się.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować