Ziemniaki w waflu

0 (0 ocen)

  • 60 min

Proste i smaczne danie

  • 60 min

Składniki:

  • Ugotowane ziemniaki ok 40 dag, ok 10 dag wędzonego boczku, mała cebula, majeranek łyżeczka, natka pietruszki, sól, pieprz, bułka tarta, jajko, wafel o wymiarach 30 x 23 cm, olej do smażenia

Ziemniaki w waflu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do ugotowanych, odcedzonych gorących ziemniaków dodałam usmażony pokrojony w drobną kostkę wraz z cebulą boczek, majeranek, pieprz i łyżkę drobno pokrojonej natki pietruszki - ubiłam tłuczkiem. Wafel ułożyłam na zwilżonej kuchennej ściereczce. Równomiernie rozprowadziłam masę ziemniaczaną. Zostawiłam na kilka minut. Gdy wafel zmiękł zwinęłam w roladę. Następnie roladę pokroiłam na ok 2 cm plastry. Każdy krążek obtoczyłam w rozmąconym jajku i tartej bułce. Usmażyłam na rumiano na rozgrzanym oleju

Komentarze

Podobne przepisy