Ziemniaki rumcajski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obieramy, myjemy i robimy głęboki otwór. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i doprawiamy przyprawą do ziemniaków oraz solą. Pieczemy 30 minut w 180°C.
2.Mięso kroimy bardzo drobno, doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą i smażymy na rozgrzanym oleju.
3.Cebule obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dojemy drobno pokrojone pieczarki oraz paprykę, Doprawiamy pieprzem oraz solą.
Pod koniec prużenia łączymy z mięsem i dodajemy ketchup.
Gotowym farszem napełniamy upieczone ziemniaki i posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem.
Ponownie wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy do chwili rozpuszczenia się ser.
Komentarze