Ziemniaki Rumcajski

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pieczone młode ziemniaki, faszerowane kurczakiem, warzywami to moja propozycja na drugie danie obiadowe.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ fileta z kurczaka
    • 11 dużych ziemniaków
    • Cebula
    • 1 papryka czerwona
    • 15 dag pieczarek
    • 15 dag sera żółtego
    • 4 łyżki ketchupu pikantnego
    • 1 łyżka przyprawy do ziemniaków
    • Sól
    • 1 łyżka przyprawy Gyros
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziemniaki rumcajski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ziemniaki 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i robimy głęboki otwór. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i doprawiamy przyprawą do ziemniaków oraz solą. Pieczemy 30 minut w 180°C.
  • mięso 2. Mięso kroimy bardzo drobno, doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą i smażymy na rozgrzanym oleju.
  • farsz 3. Cebule obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dojemy drobno pokrojone pieczarki oraz paprykę, Doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Pod koniec prużenia łączymy z mięsem i dodajemy ketchup.
    Gotowym farszem napełniamy upieczone ziemniaki i posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem.
    Ponownie wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy do chwili rozpuszczenia się ser.
  • danie 4. Danie gotowe.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Papryka Pieczarki Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować