Ziemniaki pieczone z żeberkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 30 min

Studiuję zarządzanie. Nie mam wiele czasu na gotowanie, ale każdą wolną chwilę spędzam w kuchni. Przepis mam od mamy.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ● 50 dag ziemniaków
    ● 20 dag pieczarek
    ● 50 dag żeberek
    ● przyprawa do żeberek
    ● ogórek
    ● pomidor
    ● śmietana
    ● olej do smażenia

Ziemniaki pieczone z żeberkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka myjemy, osuszamy,
    obtaczamy w przyprawie i podsmażamy
    na rozgrzanym oleju.
  • Ziemniaki pieczone z żeberkami 2. Pieczarki obieramy, myjemy
    i kroimy w kostkę. Podsmażamy
    na oleju. Ziemniaki obieramy,
    myjemy i kroimy w kostkę. Mięso,
    ziemniaki i pieczarki wkładamy
    do torebki do pieczenia. Pieczemy godzinę w piekarniku
    rozgrzanym do 200 °C.
  • 3. Dekorujemy plastrami pomidora
    i ogórka. Warzywa polewamy
    śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2010

Komentarze

Podobne przepisy