Ziemniaki pieczone z rozmarynem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosty przepis na ziemniaki do podania z mięsami, rybami, albo z dipem jako smaczna przekąska na ciepło.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ziemniaki: 12 sztuk
    - rozmaryn świeży lub suszony: 1 pęczek
    - sól morska: 2 łyżki
    - oliwa: 2 łyżki

Ziemniaki pieczone z rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki dobrze myję, osuszam papierowym ręcznikiem i kroję w plastry ( nie obieram). Formę do pieczenia ciasta np. keksówkę wykładam folią aluminiową, polewa na dno oliwę, układam ziemniaki, posypuję solą i sowicie rozmarynem. Wkładam do nagrzanego piekarnika, tem. 220 i pozostawiam na 45 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy