Ziemniaki pieczone w ziołach

0 (0 ocen)

  • 55 min

Aromatyczny dodatek do dań głównych.

  • 55 min

Składniki:


  • 1/2 kg ziemniaków
    oliwa z oliwek
    sól morska
    świeżo mielony czarny pieprz
    tymianek
    rozmaryn
    mielona czerwona papryka

Ziemniaki pieczone w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrałem , większe kawałki pokroiłem na kawałki. Ugotowałem w posolonej wodzie Do momentu aż woda zawrzała , odcedziłem.
    Naczynie żaroodporne wysmarowałem oliwą z oliwek , ułożyłem w nim ziemniaki , skropiłem oliwą , doprawiłem solą morską , świeżo zmielonym czarnym pieprzem , tymiankiem , rozmarynem i paprykami. Dokładnie obtoczyłem ziemniaki w przyprawach za pomocą łyżki. Piekłem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 45 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy