Ziemniaki nadziewane pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Danie proste, a zarazem bardzo smaczne .

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 ziemniaki
    50 dkg pieczarek
    1 cebula
    2 jajka
    3 łyżki bułki tartej
    sól
    pieprz
    olej do smażenia

Ziemniaki nadziewane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki nadziewane pieczarkami 1. Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy ze skórką w osolonej wodzie, studzimy , obieramy, kroimy na pół i wydrążamy środki.
  • Ziemniaki nadziewane pieczarkami 2. Pieczarki i cebulę drobno kroimy , podsmażamy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą . Napełniamy nimi wydrążone środki ziemniaków.
  • Ziemniaki nadziewane pieczarkami 3. Połówki ziemniaków sklejamy do siebie, obtaczamy w rozbitym jajku.
  • Ziemniaki nadziewane pieczarkami 4. Następnie w bułce tartej.
  • Ziemniaki nadziewane pieczarkami 5. I smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.
  • Ziemniaki nadziewane pieczarkami 6. Podajemy z dowolną surówką.

Komentarze

Podobne przepisy