Ziemniaki nadziewane

  • wyświetlono: 224 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Sprawdzony przepis babuni ;]

Składniki

12-24 szt. ziemniaków
20 dag kiełbasy
1 puszka kukurydzy
20 dag żółtego sera
2 żółtka
2 szklanki śmietany
2-3 cebule
2 łyżki oleju

Sposób przygotowania przepisu:

Ziemniaki nadziewane

  • 1. Ziemniaki (średniej wielkości) obrać i delikatnie wydrążyć środek, aby ścianki nie były za cienkie. Wstawić do ciepłej wody i podgotować, odcedzić.
  • 2. Cebulę kroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać drobno pokrojoną kiełbasę i smażyć z cebulą. Dodać kukurydzę, 2 żółtka, przyprawy.
  • 3. Gotowe nadzienie nakładać do ziemniaków i ułożyć na blachę. Posypać startym serem i polać śmietaną zaprawioną solą i papryką. Piec do zarumienienia sera.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaziemniaki faszerowanew_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadszkola_babcimama_mnie_nauczylababci przepis

Komentarze

Podobne przepisy

nadziewane parówki

Dodane przez: Marcelina

Nadziewane paróweczki

Parówki nadziewane nie wymagają...

wędlinka

Dodane przez: marysiaz

Szynka nadziewana

Pyszna wędlina idealnie pasuje...

Nadziewane bułeczki  idealne na jesienne pochmurne dni,smakowite i bogate smakowo

Dodane przez: imagi

Nadziewane bułeczki

Idealne na jesienne pochmurne dni,smakowite...

cukinia

Dodane przez: AnnaKoziel

Nadziewana cukinia

Cukinia nadziewana ryżem

Szynka nadziewana

Dodane przez: Agnieszka Rec

Szynka nadziewana

Plastry szynki nadziane pyszną...

Pomidory nadziewane

Dodane przez: Paulina1507

Pomidory nadziewane

Pomidory nadziewane to propozycja...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE