Ziemniaki nadziewane

0 (0 ocen)

Sprawdzony przepis babuni ;]

Składniki:

  • 12-24 szt. ziemniaków
    20 dag kiełbasy
    1 puszka kukurydzy
    20 dag żółtego sera
    2 żółtka
    2 szklanki śmietany
    2-3 cebule
    2 łyżki oleju

Ziemniaki nadziewane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki (średniej wielkości) obrać i delikatnie wydrążyć środek, aby ścianki nie były za cienkie. Wstawić do ciepłej wody i podgotować, odcedzić.
  • 2. Cebulę kroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać drobno pokrojoną kiełbasę i smażyć z cebulą. Dodać kukurydzę, 2 żółtka, przyprawy.
  • 3. Gotowe nadzienie nakładać do ziemniaków i ułożyć na blachę. Posypać startym serem i polać śmietaną zaprawioną solą i papryką. Piec do zarumienienia sera.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy