Ziemniaki faszerowane warzywami

4.5 (200 ocen)

  • 30 min

Moja wersja jest z piekarnika, ale nadaje się również na grilla

  • 30 min

Składniki:


  • 8 średniej wielkości ziemniaków
    1 szalotka
    1/2 strąka czerwonej papryki
    1/2 strąka żółtej papryki
    1/2 strąka białej papryki
    1/2 średniej cukinii
    1 mały pomidor
    1 ząbek czosnku
    żółty ser
    1 łyżka pokrojonego szczypiorku
    sól ziołowa
    pieprz kolorowy
    papryka słodka mielona
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ziemniaki faszerowane warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Ziemniaki ugotować w mundurkach, pomidora sparzyć i obrać se skórki.
    Z przestygniętych ziemniaków ściągnąć skórkę, przekroić na pół i wydrążyć środki.
    Wszystkie warzywa pokroić w drobną kostkę i delikatnie poddusić na rozgrzanej oliwie, razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiając solą i pieprzem.
    Wydrążone ziemniaki napełnić przygotowanym farszem, na wierzchu ułożyć żółty ser, posypać słodką papryką i zapiec w piekarniku 10 minut, 170 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować