PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Ziemniaki faszerowane po wiejskuhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/94/817fc1718f23192b33094e2b341504c6f824b3a7.jpeg16842246http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ziemniaki-faszerowane-po-wiejsku-2
FARSZ:
4 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany 18%
50 g miękkiego masła
100 g sera żółtego
pół pęczka szczypiorku
sól, pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Ziemniaki faszerowane po wiejsku
1.
Ziemniaki wyszorować. Ugotować w łupinach w posolonej wodzie na półtwardo. Wystudzone przekroić wzdłuż na pół, z każdej połówki wydrążyć środek. Wydrążone środki ziemniaków przełożyć do miski, rozgnieść widelcem. Dodać masło, śmietanę. Jeśli ziemniaki nie chcą się rozgnieść, można użyć blendera. Na końcu dodać drobno posiekany szczypiorek, starty na tarce ser. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Farszem nadziewać wydrążone połówki ziemniaków. Wierzch można dodatkowo posypać startym żółtym serem. Ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 20-30 minut, do miękkości ziemniaków.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze