Ziemniaki faszerowane pieczarkami i kiełbasą

4.5 (176 ocen)

  • 60 min

Nieskomplikowane składniki w niecodziennym wydaniu...

  • 60 min

Składniki:

  • 1 -1,5kg jak największych ziemniaków podobnej wielkości

    25 dag dowolnej kiełbasy

    20 dag pieczarek

    1 duża cebula

    1 szklanka śmietany

    1 łyżeczka mąki

    25 dag sera żółtego

    sól do smaku

    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Ziemniaki faszerowane pieczarkami i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obieramy ziemniaki.Myjemy. Wydrążamy , pozostawiając dość cienkie brzegi ziemniaka. Zagotowujemy osoloną wodę. Wrzucamy do niej nasze ziemniaki na około 5 minut. Przygotowujemy farsz: obieramy ze skórki kiełbasę oraz pieczarki i cebulę. Pieczarki i cebulę podsmażamy. Mielimy kiełbasę razem z warzywami. Doprawiamy są i pieprzem. Ziemniaki ustawiamy równo w naczyniu do zapiekania wysmarowanym oliwą.Wypełniamy je farszem, po czym zalewamy śmietaną , którą wcześniej mieszamy z mąką , odrobiną pieprzu i soli.Całość posypujemy startym serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni około 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Pieczarki Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować