Ziemniaki faszerowane

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Nasze polskie ziemniaczki w innej odsłonie.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 10 średnich ziemniaków
    do 50 dag mięsa mielonego
    30 dag sera żółtego
    1 średnia cebula
    sól
    pieprz

Ziemniaki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo, odcedzamy i wydrążamy środki.
    Na patelni szklimy cebulę, dodajemy mięso mielone i wydrążone środki ziemniaków.
    Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
    Ziemniaki nadziewamy przygotowanym farszem i posypujemy startym na tarce o drobnych oczkach
    żółtym serem.
    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st.C przez ok. 20minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy