Ziemniaczki z piekarnika

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Idealne danie dla smakoszy lubiących ziemniaczane dania.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki na 4 osoby.
    -1 kg dużych ziemniaków
    -Zioła prowansalskie
    -Tymianek
    -Sól, pieprz
    -Olej

Ziemniaczki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szorujemy ziemniaki pod bieżącą wodą.
  • 2. Nacinamy co 0,5 cm do połowy.
  • 3. Nacieramy ziemniaki olejem i posypujemy przyprawami. (Zioła prowansalskie,sól, pieprz).
  • 4. Każdego ziemniaka zawijamy oddzielnie w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni na około 1-1,5 h do czasu kiedy ziemniaki będą miękkie.Najlepiej podawać z sezonową surówką lub Dipem.

Porady

Potrawę najlepiej podawać z surówką lub sałatką warzywną. Świetnie komponuje się także jako dodatek do niedzielnego obiadu. ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy