Ziemniaczki z cebulką i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealne jako dodatek do obiadu bądź osobne danie.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 duże ziemniaki
    25 dag pieczarek
    ząbek czosnku
    1 duża cebula
    vegeta, pieprz, papryka słodka w proszku
    dwie łyżki masła do smażenia
    łyżka posiekanej natki pietruszki

Ziemniaczki z cebulką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w niewielką kostkę. Pieczarki i cebulę oczyszczamy i kroimy w talarki. Czosnek przeciskamy przez praskę. W garnku rozpuszczamy dwie łyżki masła, podsmażamy ziemniaczki. Gdy nabiorą złotego koloru dodajemy cebulę,czosnek, pietruszkę i pieczarki. Przyprawiamy vegetą,pieprzem i papryką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy