Ziemniaczki faszerowane

0 (0 ocen)

3 w 1 :)

Składniki:

  • 2 większe ziemniaki
    2 jajka
    100 g mięsa mielonego
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka

Ziemniaczki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Podsmażone mięsko 1. Ziemniaki ugotować w mundurkach i wystudzić. Do mięsa dodać przeciśnięty czosnek i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać mięso i podsmażyć 10 minut.
  • Ziemniaczki z mięsem 2. Ziemniaki obrać i wydrążyć. Włożyć w nie mięso.
  • Ziemniaczki z jajkiem 3. Na wierzch wbić jajko.
  • Upieczone ziemniaczki 4. Zapiekać w piekarniku przez 15-20 minut. Podawać posypane szczypiorkiem. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy