4 średnie ziemniaki
pół kalafiora
0,5 kg paluszków rybnych
przyprawa do ziemniaków
curry
pieprz ziołowy
słodka papryka w proszku
oliwa z oliwek
1 opakowanie sosu serowego
150 g sera żółtego
Ziemniaczano-rybna zapiekanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki pokroić na cienkie plasterki, ułożyć na spodzie w brytfance wysmarowanej oliwą z oliwek. Ziemniaki posypać przyprawą do ziemniaków i pieprzem ziołowym. Ułożyć na nie paluszki rybne, następnie kolejna warstwę z ziemniaków, posypać przyprawą. Na koniec ułożyć kalafiora, posypać przyprawą curry i słodką papryką.
Zrobić sos serowy według przepisu, polać nim zapiekankę, posypać serem żółtym. Pieczemy w piekarniku ok. 1 godziny w 200 *C.
Komentarze