Ziemniaczano-rybna zapiekanka

5 (158 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Szybka i prosta

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 średnie ziemniaki
    pół kalafiora
    0,5 kg paluszków rybnych
    przyprawa do ziemniaków
    curry
    pieprz ziołowy
    słodka papryka w proszku
    oliwa z oliwek
    1 opakowanie sosu serowego
    150 g sera żółtego
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Ryba Zapiekanki

Ziemniaczano-rybna zapiekanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki pokroić na cienkie plasterki, ułożyć na spodzie w brytfance wysmarowanej oliwą z oliwek. Ziemniaki posypać przyprawą do ziemniaków i pieprzem ziołowym. Ułożyć na nie paluszki rybne, następnie kolejna warstwę z ziemniaków, posypać przyprawą. Na koniec ułożyć kalafiora, posypać przyprawą curry i słodką papryką.
    Zrobić sos serowy według przepisu, polać nim zapiekankę, posypać serem żółtym. Pieczemy w piekarniku ok. 1 godziny w 200 *C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Ryby Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować