Ziemniaczano-mięsny przekładaniec czyli obiad z odzysku

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ziemniaczano-mięsny przekładaniec to placki ziemniaczane przełożone kotletem drobiowym zapieczone w piekarniku. Jest to świetny pomysł na wykorzystanie resztek.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 placki ziemniaczane
    2 kotlety drobiowe lub inne
    pomidor pokrojony w plastry
    kilka łodyżek posiekanego szczypiorku
    2 łyżeczki majonezu
    2 łyżeczki keczupu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ziemniaczano-mięsny przekładaniec czyli obiad z odzysku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Układać w następujący sposób:
    placek, na to kotlet, posmarować majonezem i keczupem, na to położyć po plastrze pomidora, przykryć kolejnym plackiem, na koniec dodać jeszcze plaster pomidora i posypać posiekanym szczypiorkiem.
    Zapiekać ok 10 minut w 200 st.
    Smacznego.

Porady

Do przekładańca można wykorzystać kotlety mielone, resztki pieczeni czy innych mięs. Można dodać ser żółty, ja miałam kotlety siekane z serem żółtym, więc do zapiekania już go nie dodałam,

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować