ZIEMNIACZANO MIĘSNY KOCIOŁEK

  • wyświetlono: 1341 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 1

Połączeni miesa z warzywami, idealne na obiad.

ewasylwia
  • Łatwy

Składniki

- mięso na gulasz: 50 dekagramów
- cebula: 2 sztuki
- czosnek: 2 ząbki
- olej: 2 łyżki
- pieczarki: 5 sztuk
- papryka marynowana: 2 sztuki
- pomidor: 1 sztuka
- ziemniaki: 50 dekagramów
- przyprawa do gulaszu: 1 łyżka
- sól: 0.5 łyżeczki
- pieprz: 0.5 łyżeczki
- kostka mięsna: 1 sztuka
- papryka ostra: 1 łyżeczka
- koncentrat pomidorowy: 2 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

ZIEMNIACZANO MIĘSNY KOCIOŁEK

  • 1. Mięso pokrój w średnią kostkę, cebulkę w dość grubszą kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę. Olej rozgrzej na patelni, wrzuć mięso, smaż chwilę by się zrumieniło, dodaj cebulę i czosnek, chwilę smaż razem. Pieczarki pokrój w półplasterki, a paprykę w kostkę. Mięso podlej wodą, dodaj kostkę mięsną, sól, pieprz, paprykę ostrą, zioła prowansalskie i przyprawę gulaszową, duś na małym ogniu 30 minut.Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Następnie dodaj pieczarki, paprykę, pomidora pokrojonego w kostkę i ziemniaki. Mieszaj od czasu do czasu, dus jeszcze 35 minut by ziemniaki były miękkie. Ewentualnie dopraw i dodaj koncentrat i duś razem 5 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

obiadjesieńkonkurs2010dr

Komentarze

Podobne przepisy

kociołek

Dodane przez: Aninka88

Wiejski kociołek

szybka i pożywna potrawka, zasmakuje...

Jednogarnkowy kociołek a’la pizza

Dodane przez: 2milutka

Jednogarnkowy kociołek a’la pizza

Świetne danie jednogarnkowe na...

Dodane przez: PolskaGotuje

Węgierski kociołek

Oryginalny kociołek węgierski a...

Jednogarnkowy kociołek z soczewicą

Dodane przez: 2milutka

Jednogarnkowy kociołek z soczewicą

Nastały jesienne niekoniecznie...

Kociłek węgierski

Dodane przez: adela7

Kociołek węgierski

Danie jednogarnkowe....

sycący kociołek

Dodane przez: kasienka1987

sycący kociołek

wyraziste , sycące i pyszne danie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE