Ziemniaczane talarki smażone z warzywami i serem żółtym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Proste i pyszne danie, które można przygotować w kilka chwil.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1) 6 średnich ziemniaków
    2) duża marchewka
    3) cebula
    4) mała papryka
    5) 150 g wędzonego boczku lub kiełbasy
    6) ok. 150 g sera żółtego
    7) sól
    8) suszone zioła (np. bazylia, majeranek, oregano)
    9) olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Ziemniaczane talarki smażone z warzywami i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w cienkie plasterki, paprykę i cebulę w paseczki, a boczek i ser żółty w kostkę. Następnie wszystko prócz boczku i sera żółtego smażymy na patelni na głębszym tłuszczu. Pod koniec smażenia dodajemy boczek i wszystko posypujemy solą ziołową i suszonymi ziołami. Gdy ziemniaki i warzywa będą już usmażone dodajemy kostki sera żółtego i delikatnie wszystko mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Marchewka Papryka Warzywa Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować