Ziemniaczane szaszłyki z białym sosem

5 (184 ocen)

  • 15 min

Domowy grill i pomysł na lekki smaczny obiad lub kolację .

  • 15 min

Składniki:

  • 5 szt ziemniaków
    25 dag kiełbasy
    przyprawa do grilla
    żółta papryka
    sól morska
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka jogurtu
    1 łyżka chrzanu
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ziemniaczane szaszłyki z białym sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Ziemniaki obieramy i gotujemy w całości w osolonej wodzie. Gotujemy na pół twardo. Odcedzamy i zostawiamy aby wystygły. Kiełbasę najlepiej podwędzaną kroimy w plasterki. Żółtą paprykę kroimy w kwadraciki wielkości plasterka kiełbasy. Ziemniaki kroimy w kostkę. Na patyczek do szaszłyków nakładamy na przemian ziemniaki , kiełbasa i papryka.
  • 2. Oliwę ok 2 łyżki mieszamy z przyprawą do grilla i smarujemy pędzelkiem szaszłyki. Grillujemy na grillu elektrycznym lub patelni grillowej. Chrzan mieszamy z jogurtem i majonezem. Doprawiamy solą do smaku. Chłodzimy podajemy do szaszłyków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować