Ziemniaczane róże

4.5 (195 ocen)

  • 30 min

Ziemniaki w ładnym wydaniu, cieszą oko oraz podniebienie!

  • 30 min

Składniki:

  • Na 1 różyczkę potrzeba 1 średniego ziemniaka
    Olej
    Sezam do posypania
    Sól
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przystawki

Ziemniaczane róże - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, wypłukać i dokładnie wytrzeć papierowym ręcznikiem. Za pomocą obieraczki pokroić w bardzo cienkie talarki. Ułożyć plasterki, tak aby delikatnie zachodziły one na siebie. Zwinąć w ruloniki i ułożyć w formach do muffinek, w razie konieczności dołożyć kilka plasterków. Skropić olejem, posolić oraz posypać sezamem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180stopni na ok. 20 – 30 minut. Róże można przykryć folią aluminiową gdyby za bardzo się przypiekały. Podawać jako samodzielną przekąskę lub dodatek do mięsa i surówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować