Proponuję Wam dziś ziemniaczane rogaliki z boczkiem wędzonym. Są idealne jako przystawka na przyjęcia , bądź jako dodatek do barszczu czerwonego do obiadu.
Ziemniaczane rogaliki z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sposób przygotowania:
1. Boczek pokrój w drobną kostkę i przesmaż na patelni aż do zrumienienia. Ostudź
2. Wszystkie składniki ciasta wrzuć do malaksera i miksuj przez około 2 minuty. Ciasto przełóż na stolnicę i ugniataj aż ciasto będzie jędrne . Ciasto owiń w folię spożywczą i włóż na 30 minut do zamrażalnika
3. Ciasto rozwałkuj i wytnij trójkąty. Na każdy z nich nałóż boczek i zwiń w rogalik. Rogaliki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki posmaruj rozbełtanym białkiem. Piecz w 190 stopniach aż nabiorą złotego kolorku. Podawaj na ciepło
Komentarze