Ziemniaczane Placki po Śląsku

4.5 (164 ocen)

  • 25 min

Lubię placki, coraz częściej robię je w różnych wersjach. Jem je nawet z dżemem :P

  • 25 min

Składniki:

  • 6 ziemniaków
    cebula
    2 ząbki czosnku
    2 jaja
    2 łyżki płatków owsianych
    łyżeczka suszonego majeranku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Placki

Ziemniaczane placki po śląsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce. Czosnek przecisnąć przez praskę, rozetrzeć go z solą. Dodać majeranek, pieprz, jajka, płatki owsiane, dokładnie wymieszać i smażyć na rozgrzanym oleju ok. 3 minuty z jednej strony.
    Pasuje do ich sos czosnkowy albo pomidorowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować