Ziemniaczane łódeczki z bobem

  • wyświetlono: 51 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Ziemniaczane łódeczki które robi się bardzo szybko. Polecam jako przekąska, albo na obiad. Bób nie musi być nudny. Łódeczki na zielono z lekką ostrą nutą.

mysza75
  • 6 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

3 duże ziemniaki
500 g bobu
1/3 pęczka koperku
1/2 kulki mozzarella
1/2 papryczki chili
pieprz kolorowy
3 liście sałaty
3 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy z oliwek
sól

Sposób przygotowania przepisu:

Ziemniaczane łódeczki z bobem

  • 1. Ziemniaki gotuję do miękkości w mundurkach.Studzę i kroję na pół. Bób wrzucam do gotującej się wody i gotuję około 4 minuty aż będzie miękki w środku ale nie rozgotowany. Odlewam gorącą wodę i przelewam zimną. Obieram z łupinek, odkładam 2 łyżki bobu. Resztę bobu przekładam do pojemnika wysokiego, dodaję koperek pokrojony, oliwę, czosnek obrany i miksuję blenderem, doprawiam solą, pieprzem. Pastę układam na ziemniaczanych łódkach, dodaję bób, mozzarellę, chili, sałatę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

ziemniakiBóbprzekąski

Komentarze

Podobne przepisy

.

Dodane przez: Anitka0804

Ziemniaczane rozetki

Smaczne rozetki przygotowane z...

image-0t9dxl2

Dodane przez: Ewelina Marcin

Przekąski Biedronki

Czosnkowe przekąski na bazie chrupiących...

Pieczone ziemniaczki

Dodane przez: ALE Ciachoo

Pieczone ziemniaki z ziołami

Pyszny dodatek do dania mięsnego...

Antipasto di arance czyli pyszna przekąska z anchois

Dodane przez: Netka

Antipasto di arance czyli przekąska z anchois

Elegancka i bardzo pyszna przekąska...

image-28xmqht

Dodane przez: kasik1p3

Ziemniaczane kuleczki z żółtym serem

Powstały nie planowane gdy zostało...

tosty

Dodane przez: wiola

Tosty z piekarnika

Pyszna przekąska w sam raz na karnawał