Ziemniaczane kurczaczki

0 (0 ocen)

ziemniaczki doskonałe na wielkanocny stół, jako dodatek do mięs i sosów

Składniki:

  • kilka ugotowanych ziemniaków
    łyżka śmietany
    2 łyżki startego żółtego sera

    Do dekoracji
    marchewka
    liście kapusty pekińskiej
    pietruszka
    ziarna pieprzu

Ziemniaczane kurczaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciepłe ziemniaki rozgnieść, dodać śmietanę i ser. Rękami formować kulki, lekko spłaszczyć, zrobić z tyłu ogonek. Zrobić mniejsze kulki na głowę. Z marchewki wyciąć grzebyki, nóżki i dzióbki. Z pieprzu zrobić oczy. A z liści sałaty skrzydełka.
    Podawać z mięsem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy