Ziemniaczane kule nadziane słodkim serem twarogowym

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Ziemniaczane kuleczki nadziane słodkim serem twarogowym - wykorzystałam ziemniaki pozostałe z obiadu:) smaczne i szybkie danie-polecam

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Ciasto ziemniaczane :
    1\2 kg ziemniaków ugotowanych
    1 jajko
    około 150 g maki
    sól
    Farsz twarogowy:

    2o dag twarogu półtłustego
    1żółtko
    cukier do smaku
    1 łyzka serka waniliowego
    oliwa do smażenia,
    cukier puder do oprószenia kulek po usmażeniu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski Ser

Ziemniaczane kule nadziane słodkim serem twarogowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Twaróg rozdrobnić widelcem . Dodać żółtko, serek waniliowy i cukier.
    Składniki wymieszać.
    2. Ziemniaki wystudzic , rozdrobnic tłuczkiem , dodać h jajko , sól , mąkę i wyrobic gładkie ciasto.
    3. Z ciasta ziemniaczanego odrywac kawałki , rozpłaszczać w dłoni ,w środku kłaśc po porcji farszu, uformować koło, sklejać i smażyć na dość głębokim tłuszczu, na średnim ogniu do zezłocenia się z obydwu stron. Nadmiar tłuszczu osączyć na ręczniku papierowym,
    Podawać oprószone cukrem pudrem,
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Twaróg Warzywa Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować