Ziemniaczane kotlety

4.5 (145 ocen)

  • 40 min

Kotlety ziemniaczane robi się bardzo szybko.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    pęczek koperku
    szczypiorek
    kilka łyżek mąki pszennej
    2 jajka
    sól
    pieprz
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziemniaczane kotlety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie.
  • 2. Następniei przeciskamy je przez praskę i studzimy.
  • 3. Do ziemniaków dodajemy pozostałe składniki, czyli jajko, mąkę, koper i szczypiorek oraz sól i pieprz do smaku.
  • 4. Całość dokładnie mieszamy. Z masy formujemy niezbyt duże kotleciki i obtaczamy je w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoto na rozgrzanym oleju.

Porady

W ten sposób można wykorzystać ziemniaki, które zostały z obiadu poprzedniego dnia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować