Ziemniaczane hamburgery

  • wyświetlono: 165 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Jest to Polska odpowiedż na Amerykańskie hamburgery Polecam

PaulinaW
  • 75min

Składniki

- 8 dużych ładnych podłużnych ziemniaków.
- 8 plasterków gotowanej szynki
- 8 plasterkówsera topionego
- suszone zioła prowansalskie
- sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Ziemniaczane hamburgery

  • 1. Ziemniaki ugotować w mundurkach ( powinny pozostać dość twarde - nie mogą się rozpaść). Ostudzić i obrać ze skórki. Przekroić wzdłuż na połowy. Ułożyć na natłuszczonej blasze do pieczenia płaską stroną do góry. posypać ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Wstawić do nagrzanego piekarnika (200 stopni)na 10 minut. Następniewyjąć i na 8 połówkach położyć po plasterku szynki i żółtego sera, przykryć pozostałymi połówkami. Wstawić na kolejne 10 min do piekarnika. Podawać z dodatkiem majonezu lub ketchupu jak zwykłe hamburgery.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilsezonowe_przysmakiziemniaki

Komentarze

Podobne przepisy

image-0glsur0

Dodane przez: Biedrona

Domowe Hamburgery

Nie jest to cięzkie do zrobienia...

image-20a8pxs

Dodane przez: Justyna Bielak

Domowe hamburgery

Domowe ziołowe bułeczki z pysznym...

hamburgery

Dodane przez: justyska

Hamburgery Justyny

Dla smakoszy hamburgerów!

Domowe hamburgery

Dodane przez: ilka_86

Domowe hamburgery

Prezentowanie przez mnie hamburgery...

Domowe hamburgery

Dodane przez: ilka222

Domowe hamburgery

Proste i pyszne

Domowe hamburgery

Dodane przez: RedakcjaPP

Domowe hamburgery

Kotlety można też podpiec na grillu.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE