Ziemniaczane grzybki

5 (142 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Ziemniaki zapiekane.

  • 20 min

Składniki:

  • małe ziemniaki

    3-4 łyżki oliwy z oliwek

    2-3 ząbki czosnku

    sól
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ziemniaczane grzybki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ziemniaczane grzybki 1. Ziemniaki dokładnie umyć i obgotować w osolonej wodzie na półmiękko.Wystudzić pod bieżącą zimną wodą. Bardzo ostrym nożem wycinamy grzybki zaczynając od nacięcia ziemniaka dookoła jego szerokości,tam gdzie chcemy aby zaczynał się kapelusz grzybka. Następnie formujemy korzonek obieramy tak jakbyśmy obierali ziemniaka tylko grubo do tego nacięcia.Przygotować zalewę:Oliwę z oliwek,troszeczkę soli,,czosnek pokrojony w plasterki ,wymieszać włożyć do niej grzybki i odstawić na pół godziny.Ziemniaczane grzybki ułożyć w naczyniu do zapiekania wraz z pozostałą oliwą.
  • Ziemniaczane grzybki 2. Zapiekać w 180-200 stopni ok.20-25minut. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować