Zielony sok jabłkowo-ogórkowy

4.5 (158 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Witaminowa bomba, która stanowi doskonały zamiennik lekkiego drugiego śniadania lub podwieczorku. Jabłka dają słodycz, ogórek wspaniały zielony kolor, imbir charakterystyczny ostry smak a cytryna powiew świeżości i uderzeniową dawkę witaminy C.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 zielone jabłka
    duży ogórek wężowy (ze skórką)
    kawałek imbiru wielkości 2-3 cm
    1 cytryna
    opcjonalnie: łyżka nasion chia
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Napoje Sok

Zielony sok jabłkowo-ogórkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce i ogórek myjemy i w razie potrzeby kroimy w mniejsze kawałki (ogórek i jabłka razem ze skórką). Cytrynę obieramy ze skórki. Przygotowane jabłka, ogórek, cytrynę i imbir (nie obrany - ze skórką) przepuszczamy przez sokowirówkę lub wyciskarkę wolnoobrotową. Mieszamy dla dobrego połączenia składników. Opcjonalnie dodajemy łyżeczkę nasion chia.
    Pijemy bezpośrednio po przygotowaniu (wtedy ma najwięcej witamin :) ).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sok jabłkowy Soki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować