Zielony przekładaniec

0 (0 ocen)

  • 15 min

Moja rodzinka uwielbia to ciasto.

  • 15 min

Składniki:

  • biszkopt
    jajka 4 szt
    mąka 1 szkl
    cukier 1 szkl
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    masa
    sok owocowy banan-jabłko-kiwi 3 szkl
    budyń śmietankowy 3 szt
    dodatkowo
    śmietana 18 % 2 kubeczki
    galaretka agrestowa 1 szt
    galaretka truskawkowa 1 szt
    delicje 2 paczki

Zielony przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt
    ubijamy białka z cukrem na sztywną pianę, gdy jest ubita dodajemy po jednym żółtku. Na koniec dajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając. Pieczemy w 170 stop. C 20 minut.
  • 2. Masa
    budynie rozpuścić w 1,5 szkl soku, pozostały sok zagotować, wlać budynie i chwilę gotować. Śmietanę dobrze schłodzić, galaretkę agrestową rozpuścić w 1 szkl wody. Galaretkę truskawkową przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubić, dodać galaretkę agrestową.
  • Zielony przekładaniec 3. Składanie ciasta
    biszkopt + masa + delicje + pianka agrestowa + tężejąca galaretka truskawkowa

Komentarze

Podobne przepisy