Zielony omlet

0 (0 ocen)

  • 25 min

Przed świętami stawiam na obiady, które nie wymagają dużego nakładu czasu i pracy. Idealnym rozwiązaniem jest omlet, który można połączyć prawie z każdym zalegającym w lodówce składnikiem. Dziś w wersji warzywnej, zielonej, wiosennej:)

  • 25 min

Składniki:

  • 4 jajka
    1/2 opakowania mrożonego szpinaku
    1/2 brokuła
    Garść zielonej fasolki
    Ząbek czosnku
    Przyprawy (sól, gałka muszkatołowa, pieprz, curry)
    Łyżka masła

Zielony omlet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki, myjemy i wraz z zieloną fasolką lekko podgotowujemy. Odcedzamy. Szpinak smażymy na maśle, dodajemy czosnek, doprawiamy do smaku. Dodajemy warzywa i przesmażamy. Jajka ubijamy ze szczyptą curry, zalewamy warzywa i smażymy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy