Zielony krem z sałaty, bazylii z jajkiem

0 (0 ocen)

lekka leciuteńka zupa krem

Składniki:

  • 1 marchewka
    1 pietruszka
    1 mały kawałek selera
    1 główka zielonej sałaty
    ½ pęczka świeżej bazylii
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka oliwy z oliwek
    1 łyżeczka cukru
    3 jajka na twardo

Zielony krem z sałaty, bazylii z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa( marchewkę, pietruszkę oraz seler) obrać,umyć i osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do garnka. Wlać litr wody i postawić na ogień. Gotować do miękkości warzyw. Doprawić solą, cukrem oraz oliwą. Na około 5 minut przed końcem gotowania zupy dodać porwaną na mniejsze kawałki sałatę i listki bazylii. Gotować 5 minut i zdjąć z ognia. Zblendować na gładki krem i podawać z cząstkami jajka. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy