Zielony koktajl z rzeżuchą

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Połączenie zdrowia, słodyczy i lekkiej pikanterii.
Zdecydowanie polecam przygotowywanie sobie takiego koktajlu nie tylko w okresie marca-kwietnia, kiedy rzeżucha jest szczególnie popularna i używana, ale przez cały rok :)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki soku pomarańczowego
    2 spore garście liści szpinaku
    1 duże jabłko
    4 łyżki świeżej rzeżuchy
    miód, lub cukier do dosłodzenia, wg. uznania

Zielony koktajl z rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko obieramy i wycinamy gniazdo nasienne. Szpinak płuczemy pod bieżącą wodą.

    Wszystkie składniki miksujemy ze sobą za pomocą blendera, lub w malakserze. Dosładzamy według uznania.

    Koktajl podajemy od razu po przygotowaniu. Wierzch można udekorować odrobiną świeżej rzeżuchy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy