Zielony koktajl warzywno - owocowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Polecam bardzo smakowity koktajl z dodatkiem roszponki jarmużu.
Dodatek owoców urozmaicił smak koktajlu.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • roszponki garść,
    jarmuż kilka liści,
    banan 1 szt,
    kiwi 1 szt,
    pomarańcza 1 szt,
    łodygi selera naciowego 1 szt + liście do dekoracji,
    woda niegazowana,

Zielony koktajl warzywno - owocowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zielony koktajl warzywno - owocowy 1. Banan i kiwi obieramy ze skórki i kroimy na kawałki.
    Pomarańczę myjemy, obieramy ze skórki i dzielimy na cząstki.
    Łodygę selera naciowego płuczemy pod bieżącą wodą a następnie kroimy w mniejsze kawałki.
    Do kielicha blendera włożyć oczyszczoną roszponkę oraz jarmuż , dodać seler naciowy oraz przygotowane owoce.
    Wszystko zmiksować aż powstanie gładki jednolity koktajl.
    Na koniec dodać szklankę wody niegazowanej i wymieszać.
    Podawać zaraz po przygotowaniu z dodatkiem kostek lodu.

    Udekorować listami selera naciowego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy