Zielony hummus – pasta z ciecierzycy i sezamu z AWOKADO

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Moja ulubiona przystawka - hummus. Z dodatkiem awokado jest jeszcze smaczniejsza!
Niestety na zdjęciu nie jest tak zielone, jak w rzeczywistości... :(

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka ciecierzycy,

    3 łyżki pasty tahini,

    3 łyżki oliwy,

    1/4 szklanki soku z cytryny,

    1 ząbek czosnku,

    1/4 łyżeczki kuminu (kminu rzymskiego),

    1 dojrzałe awokado,

    sól.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zielony hummus – pasta z ciecierzycy i sezamu z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odsączamy ciecierzycę.

    Przekładamy do miski i dodajemy czosnek, tahini, oliwę, sok z cytryny, kumin oraz czosnek.

    Awokado dzielimy na pół i wyjmujemy pestkę. Miąższ dokładamy do miski.

    Wszystko blendujemy na gładką masę. Doprawiamy solą do smaku.

    Przekładamy na talerz i polewamy kolejną porcjo oliwy.

    Polecam z chlebkiem, pieczywem, czy słupkami marchewki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować