Zielono mi!

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna i zdrowa "zielona zupka" jarmużowo-szpinakowa

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jarmuż 300-350 g
    - szpinak 250 g
    - 8 niedużych ziemniaków
    - natka pietruszki
    - bulion warzywny
    - oliwa extra virgin
    - pół cytryny
    - 65 g sera feta
    - orzechy włoskie
    - sól
    - pieprz

Zielono mi! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jarmuż, natkę i szpinak opłucz. Ziemniaki i cebulkę obierz i pokrój w kostkę.
  • 2. Na oliwie w garnku zeszklić cebulę, dodaj ziemniaki, a następnie bulion. Gotuj przez 15 min, dodaj sól i pieprz
  • 3. Jarmuż, natkę i szpinak posiekaj i dodaj do zupy, gotuj 10 minut.
  • 4. Zmiksuj ręcznym blenderem zupę, dopraw do smaku i dodaj odrobinę soku z cytryny
  • 5. Upraż orzechy na suchej patelni i posiekaj.
  • 6. Zupę podawaj z pokruszonym serem fetą,natką pietruszki i orzechami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy