Zielone warzywa ze śmietaną

0 (0 ocen)

Zestaw wielu witamin zawartych w jednej miseczce.

Składniki:

  • 1 główka sałaty masłowej
    1 ogórek
    1 pęczek szczypiorku
    1 pęczek koperku
    4 łyżki śmietany 12%
    3 łyżeczki cukru
    odrobina kwasku cytrynowego

Zielone warzywa ze śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa dokładnie myjemy.
    Sałatę rozdzielamy na liście i rwiemy na mniejsze części.Ogórka obieramy i kroimy jak na mizerie.Ogórka i sałatę solimy i odstawiamy,żeby puściły sok.Z warzyw odsączamy sok najlepiej gniotąc je w ręku.
    Odsączone warzywa,pokrojony szczypior i koperek przekładamy do miseczki i zalewamy je śmietaną rozmieszaną z cukrem i kwaskiem cytrynowym.Wszystko razem dokładnie mieszamy.

Porady

Do surówki tej można użyć różnych rodzajów sałat,a także zieloną paprykę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy