zielone tymbaliki z indykiem

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

tymbaliki są bardzo dietetyczne wiosenne :)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:


  • - gotowany indyk: 50 dekagramów
    - groszek konserwowy drobny: 1 opakowanie
    - cytryna do dekoracji: 1 sztuka
    - marchewka: 1 sztuka
    - pietruszka natka: 1 pęczek
    - wywar z rosołu: 1.5 litra
    - żelatyna z bulionem i przyprawami: 1 opakowanie
    - sól,pieprz kolorowy: 1 łyżeczka

Zielone tymbaliki z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek osącz.Mięso z indyki pokrój w kostkę wymieszaj z połową groszku.Do gorącego rosołu wrzuć mięso z indyka,groszek, warzywa ugotowane( marchewka i pietruszka) i żelatynę rozpuść mieszając. przypraw solą i pieprzem.Do szklanek lub wysokich miseczek wylej wywar z rosołu z mięsem.zimny wstaw do lodówki. PO około 5 godzinach wyjmij z lodówki. Podawaj na groszku udekorowane cytryna, marchewką i natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy