Zielone szparagi z serem gorgonzola i szynką szwarcwaldzką

0 (0 ocen)

Pyszna ciepła przekąska z zielonych szparagów

Składniki:

  • 16 szparagów zielonych (ok. 500 g)
    8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej (100 g)
    200 g sera gorgonzola
    1 łyżeczka oliwy
    ew. pomidorki koktajlowe i gałązki bazylii do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Szynki Przekąski

Zielone szparagi z serem gorgonzola i szynką szwarcwaldzką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi myjemy, osuszamy i odłamujemy zdrewniałe końcówki. Gotujemy na parze 3-4 minuty, studzimy.
  • 2. Szparagi skrapiamy oliwą. Ser gorgonzola dzielimy na 8 części. Bierzemy po 2 szparagi, na nich układamy kawałek sera i zawijamy w plasterek szynki. Układamy w naczyniu do zapikania.
  • 3. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160-170 stopni i pieczemy ok. 12 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Szynka Zielone szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować