Zielone szparagi w sosie śmietanowo - serowym

4.5 (196 ocen)

  • 30 min

Pyszne zapiekane zielone szparagi w sosie z mozzarelli, genuini cabre i śmietany.

  • 30 min

Składniki:


  • pół kg szparagów zielonych
    pół szklanki gęstej wiejskiej śmietany
    100 g genuini cabre lub grana padano, albo parmezanu
    kulka mozzarelli
    kilka pomidorków koktajlowych
    sól himalajska
    pieprz kolorowy
    łyżka masła
    pistacje do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zielone szparagi w sosie śmietanowo - serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze szparagów odcinamy zdrewniałe części. Naczynie smarujemy masłem. W naczyniu żaroodpornym kładziemy szparagi. Zalewamy śmietaną. Mozzarellę kroimy w plasterki układamy na szparagach. Posypujemy genuini cabre. Na wierzchu układamy pomidorki, zapiekamy 20 - 25 minut w 180 - 190 stopniach C. Pistacje obieramy z łupinek i drobno siekamy. Posiekanymi orzechami posypujemy szparagi.Podajemy od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować